Om man behöver stöd och hjälp i hemmet på grund av sjukdom eller funktionsnedsättning kan man snart ansöka om hemtjänst via Halmstad och Laholms kommun samt Landskrona stad och välja oss som utförare. Vi väntar på godkännande som utförare det vill säga det slutgiltiga tillståndet från IVO. När ackrediteringsprocessen är genomgått och avslutat samt ett beslut om godkännande fattats av hemvårdsnämnden i respektive kommun kan vi starta vår verksamhet inom serviceinsatser, personlig omvårdnad samt delegerade och instruerade hälso- och sjukvårdsinsatser.

Om hemtjänst 

Hemtjänst är ett samlat begrepp för olika former av omsorg, stöd och service i hemmet. Du som är äldre och/ eller har någon funktionsnedsättning kan få stöd från hemtjänsten i din vardag. Syftet är att underlätta det dagliga livet, att du ska känna trygghet i din bostad och kunna fortsätta leva ett självständigt liv utifrån dina egna val och prioriteringar med stöd från hemtjänsten. Hemtjänsten kan omfatta olika insatser som behövs för att tillgodose fysiska, psykiska och sociala behov.

Du måste inte välja utförare om du inte vill. Vet du att du vill ha D & D Hemtjänst i Halland AB så kan du fylla i det i blanketten ´´Ansökan om service och omvårdnad´´ blanketten finner du på vänster sida inom kort. Biståndshandläggaren gör en biståndsbedömning för nya kunder och skickar därefter ett beslut till er. Biståndshandläggaren går efter turordningslistan i respektive innevarande månad om du inte kan eller vill välja själv. Det går bra att kontakta oss för att få hjälp hur du går tillväga.

Nedan beskrivs några av de olika områden som D & D Hemtjänst i Halland AB erbjuder och som omfattas av hemtjänsten.

Vad kan jag få hjälp med?

Servicetjänster

 • Städning
 • Sällskap på promenader
 • Lättare matlagning
 • Social samvaro
 • Hjälp att utföra ärenden

Personlig omsorg

 • Dusch, förflyttningar
 • Tillsyn
 • Avlösning i hemmet för anhöriga
 • Ledsagning
 • Kontroll av hjälpmedel
 • Hemvård.

Ledsagning kan vara till exempel att vi tillsammans går till apoteket, eller att vi följer med dig till doktorn. Personlig omsorg kan också vara att vi hjälper dig att klä på dig, eller att ta din medicin.

Mer hjälp?

Önskar du mer hjälp än det kommunen beviljat dig? Det ordnar vi gärna. Läs mer om våra hushållsnära tjänster här.

Vad kostar hemtjänst hos D & D Hemtjänst i Halland AB?

Prissättningen är densamma, oavsett om du väljer privat hemtjänst hos oss eller kommunens hemtjänst.

Hur gör jag för att få hemtjänst i Laholm?

Inom kort kan du ladda ner och fylla i blanketten för ansökan om hemtjänst i Laholm. På blanketten hittar du adressen dit du ska skicka den. Blanketten finner du på vänster sida inom kort.

Om du hellre vill få ansökningsblanketten hemskickad kan du ringa Laholms kommun på telefonnummer 0430-26568. Be att få tala med en biståndshandläggare inom äldreomsorg.

Hur kan jag göra för att välja D & D Hemtjänst i Halland AB?

Du kan skriva i rutan på ansökningsblanketten inom kort att du/ni önskar D & D Hemtjänst i Halland AB för hemtjänst i Laholm.
Du som har hemtjänst idag men inte är nöjd med din hemtjänst och vill byta till oss kan mejla eller ringa oss på telefonnummer 035-100 666.

Hur är personalen hos D & D Hemtjänst i Halland AB?

Personalen som besöker dig gör det med respekt för att det är ditt hem. Ditt hem är även deras arbetsplats och de behöver ha en bra arbetsmiljö när de är där. Personalen får inte ta emot gåvor eller pengar av dig. De får inte heller låna pengar eller köpa något av dig.

Personalen du möter är ansvarstagande och har hög kompetens. De stöttar dig i att vara så aktiv och självständig som möjligt i vardagen, där du gör det du kan.

Omsorg på modersmålet betyder trygghet och ger också möjlighet till bättre vård då kunden bättre kan uttrycka sina önskemål och behov. D & D Hemtjänst i Halland AB strävar efter att den enskilde kunden ska få hjälp av personal som talar den enskildes modersmål. Vår personal talar Svenska, Engelska, Tyska, Albanska och Serbiska.

Kan jag få hjälp på natten?
Hemtjänstverksamhet bedrivs på dag- och kvällstid (07:00-23:00) men alla tre kommuner har en nattpatrull som gör hembesök om du beviljas natt tillsyn. Du kan också ansöka om ett larm, som beviljas av handläggare i kommunen.

Hur är maten hos D & D Hemtjänst i Halland AB?

Vi lagar framför allt mat hemma med kunderna. Matlagning hemma gör att det doftar gott och ger en känsla av hemtrevnad. Vi försöker också ordna så att vi kan hjälpa till om någon vill baka. Många äldre kan behöva uppmuntras att äta och vi försöker skapa en trevlig stund kring måltiden och sätter oss gärna ner tillsammans med den som äter.

Vi kan också ordna matlådor genom kommunens kök eller en restaurang för den som önskar.