Om man behöver stöd och hjälp i hemmet på grund av sjukdom eller funktionsnedsättning kan man snart ansöka om hemtjänst via Halmstad och Laholms kommun samt Landskrona stad och välja oss som utförare. Vi väntar på godkännande som utförare det vill säga det slutgiltiga tillståndet från IVO. När ackrediteringsprocessen är genomgått och avslutat samt ett beslut om godkännande fattats av hemvårdsnämnden i respektive kommun kan vi starta vår verksamhet inom serviceinsatser, personlig omvårdnad samt delegerade och instruerade hälso- och sjukvårdsinsatser.

Utförare för min hemtjänst

Du måste inte välja utförare om du inte vill. Vet du att du vill ha D & D Hemtjänst i Halland AB så kan du fylla i det i blanketten ”Val av utförare – vid biståndsansökan om hemtjänst­ insatser. Blanketten ´´Ansökan om bistånd´´ och ´´Val av utförare´´ finner du på vänster sida inom kort. Biståndshandläggaren gör en biståndsbedömning för nya kunder och skickar därefter ett beslut till er. Biståndshandläggaren går efter turordningslistan i respektive innevarande månad om du inte kan eller vill välja själv. Det går bra att kontakta oss för att få hjälp hur du går tillväga.

Lagen om valfrihet gäller (LOV). I alla tre kommuner tillämpas valfrihet inom hemtjänsten. Du kan när som helst välja en ny utförare. Du har alltid möjlighet att byta leverantör. Alla omval sker genom att du fyller i nytt val på valblanketten. Bytet sker inom 14 dagar.
Biståndshandläggaren kommer ta kontakt med det företag eller den hemtjänstgrupp som utför hem­tjänsten att du har för avsikt att byta leverantör.

D & D Hemtjänst i Halland AB erbjuder

Servicetjänster

 • Städning
 • Sällskap på promenader
 • Lättare matlagning
 • Social samvaro
 • Hjälp att utföra ärenden.

Personlig omsorg

 • Dusch, förflyttningar
 • Tillsyn
 • Avlösning i hemmet för anhöriga
 • Ledsagning
 • Kontroll av hjälpmedel
 • Hemvård.

Ledsagning kan vara till exempel att vi tillsammans går till apoteket, eller att vi följer med dig till doktorn. Personlig omsorg kan också vara att vi hjälper dig att klä på dig, eller att ta din medicin.

Mer hjälp?

Önskar du mer hjälp än det kommunen beviljat dig? Det ordnar vi gärna. Läs mer om våra hushållsnära tjänster här.

Vad kostar hemtjänst hos D & D Hemtjänst i Halland AB?

Prissättningen är densamma, oavsett om du väljer privat hemtjänst hos oss eller kommunens hemtjänst.

Kan jag få hjälp på natten?

Hemtjänstverksamhet på dag- och kvällstid (07:00-23:00) men alla tre kommuner har en nattpatrull som gör hembesök om du beviljas natt tillsyn. Du kan också ansöka om ett larm, som beviljas av handläggare i kommunen.

Hur är maten hos D & D Hemtjänst i Halland AB?

Vi lagar framför allt mat hemma med kunderna. Matlagning hemma gör att det doftar gott och ger en känsla av hemtrevnad. Vi försöker också ordna så att vi kan hjälpa till om någon vill baka. Många äldre kan behöva uppmuntras att äta och vi försöker skapa en trevlig stund kring måltiden och sätter oss gärna ner tillsammans med den som äter.

Vi kan också ordna matlådor genom kommunens kök eller en restaurang för den som önskar.